tiistai 4. tammikuuta 2011

Keijon tarinoita...

Kerroinkin aiemmin,
että bokserillamme
 Keijolla,
(joka oikealta nimeltään on 
Gary Grant,
mutta näin maalla
Keijoksi kutsuttu)  
oli jo ennen joulua
aika eläinlääkärille.
Valitettavasti uutiset
eivät olleet parhaimmasta päästä.
Keijo on nyt viisivuotias ja
muutoin elämänsä kunnossa,
mutta lonkasta löytyi nivelrikko sekä
lonkan epämuodostuma
joka on voinut olla jo pienestä saakka
 tai ilmaantua syystä tai
toisesta myöhemmin.
Se voi myös olla perinnöllistä.

Keijo on nyt kolmatta viikkoa liikkumiskiellossa ja
neljän viikon ajan
käydään eläinlääkärissä ottamassa nivelapuainepiikki,
jonka pitäisi helpottaa oloa.
Ensi viikolla on sitten
viimeinen näistä neljästä piikistä.
Sen jälkeen pohdimme taas,
mitä tehdään.
Keijohan ei tästä parane,
mutta jos kipuja voidaan helpottaa,
sekin riittää.
Toivotaan siis parasta...
Keijo on niin
kovin tärkeä ja rakas meille!

Onko teillä kenelläkään
kokemusta lonkkavikaisista koirista
ja
niiden hoidosta?

27 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Beautiful dog!
Kisses and regards, Zondra Art

Vaahtera-Maria kirjoitti...

Voi, koirien nivelrikoista en kyllä valitettavasti tiedä, mutta sydäntä särkee, kun ajattelee. Eläinkullista tulee tärkeitä perheenjäseniä. Toivottavasti Keijo paranee!!

Voimia ja valoisia päiviä!

Johanna kirjoitti...

Voi ei, Keijo-rukka! Tsemppiä sinne.

Tämä meidän riiviö on minun ensimmäinen koirani, eli valitettavasti auttaa en osaa :( Jospa rauhallisella menolla suttaantuisi! Mieheni entisellä koiralla oli lonkkavikaa (en tosin tiedä kuinka pahana), ja sen koirulin kanssa piti vaan ottaa, edetä ja liikkua hyvin rauhakseen. Ei säntäilyä, loikkimista, juoksua... Helppoa varmaan bokserille :/ Toivotaan, ettei Keijo kipuile paljon ja tsemppiä tosiaan.

Sanna-Riikka kirjoitti...

Meillä oli sama vaivaa yhdellä meitin rotikoista, Seinäjoella on eläinlääkäri, joka on erikoistunut koirien lonkkavikoihin tai ainakin ollut (koiramme nukkui pois 29.9-04 ja sitä ennen siis kävimme sielläkin lääkärillä)...koitan kaivella nimen esiin tuolta mein koirien papereitten väleistä laitan sitten sinulle tietoa vaikka tänne kommenttilootaan, sopiiko! Muistaisin niin, että lääkäri olisi tehnyt jonkinlaisen operaation, jos koiramme olisi ollut nuorempi!

Me hoidettiin Kallea, joka oli siis meitin rotikan nimi, jopa sähköhoidolla eläinlääkärillä ja käytiin hierottamassa eläinhierojalla, joka hieroi työkseen kilparavureita. Myös joitakin homeopaattisia "lääkkeitä" annettiin, mutta en tiedä oliko niistä mitään hyötyä.

palaan asiaan kun nimen löydän, jos vaikka sieltä saisi tietoa, apua asiaan ja on varmasti kehitetty vaikka mitä hoitomuotoja onhan meidän tapauksesta jo melkein 7 vuotta...

Voimia teille ja Keijolle halit on niin ihana koissu!!!

Ainosofia kirjoitti...

Voi itku :(
Ymmärrän kyllä tuntosi.
Toivotaan, että esim. lääkityksellä voidaan Keken oloa parantaa <3 <3 <3

Sanna-Riikka kirjoitti...

Eiku laitankin sen sulle tuonne s-postiin ja muutakin sitten vielä kerron!!!

FanniAuroora kirjoitti...

Tosi surullista, koirat kun ovat täysiä perheenjäseniämme!
Toivon teille tsemppiä, että saisitte apua Keijolle ja olisi vielä monta hyvää vuotta yhdessä!

Willa Rosa kirjoitti...

Yhdyn kyllä niin edellisiin kommentteihin. Eläimet ja varsinkin koirat ovat niin viisaita ja hyviä kavereita että meinaa aivan sydän särkyä kun niillä on jotain. Mutta kyllä Keijolle varmasti löytyy apua...

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun kurja juttu :(
Ja nuo ihanat ystävämme kun ei oikein osaa kertoa, että nyt mua sattuu!

Toivotaan parasta!

siirisofia kirjoitti...

Voi onpa surullista, kun Keijo on vielä niin nuori. Eipä ole kokemusta, koska ensimmäinen koira on vasta harkinnassa, mutta sukutaulusta kyllä katson tarkasti, että perimä on ainakin mahdollisimman hyvä, koska nuo lonkkaviat ovat aika yleisiä koirilla. Keijolle ja teille kaikille tsemppiä :)

Arja kirjoitti...

Voi Keijo parkaa:-(
Toivotaan, että kaikki menis hyvin!
Terkkuja Keijolle ja jaksuja emännälle<3

jade kirjoitti...

Hei,
Voi kuinka ikävää.. Ihan kyyneleet silmiin tuli.
Minulla on 3 koiraa tällä hetkellä, ensimmäinen ja elämäni koira eli 16-vuotiaaksi, lähti koiraenkeliksi viime huhtikuussa. Hänellä oli kuluma lonkassa, sai muutaman kuukauden välein piikin siihen (lääkkeen nimeä en nyt muista kun olen töissä) ja rimadyl (maksanmakuista)särkylääkettä aina tilanteen mukaan. Kyllä uskon, että Keijollekin lääkitys löytyy.

Marianne kirjoitti...

Voi ihanaa Keijoa :( niin rauhallisen näköisenä kuvissa röhnöttää.. taitaa silti olla aika paljon endergiaa varastossa, jos on liikkumiskiellossa. Tsemppiä Keijolle ja omistajille <3

Miia kirjoitti...

Voi ei kuinka ikäviä uutisia :( Meillä on lonkkavika myöskin tuolla saksanpaimenkoiralla.. Jonkin verran oli nivelrikkoa kuvattaessa (oli silloin n. 1,5v, nykyään 4) ja löysyyttä. Käymme puolen vuoden välein cartrophen-piikeillä (tai saan ne kotiin ja piikitän itse). Lisäksi Nola syö päivittäin arthroflex-nimistä ravintolisää. (http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Products/arthroflex)

Hieronta tekee tietysti hyvää ja tärkeää olisi pitää koira hoikkana ja lihakset hyvässä kunnossa. (Näin siis meillä ainakin)
Paljon lumihankilenkkiä ja kesällä mikään ei ole parempaa liikuntaa kuin uiminen! ´

Mai-vetissä seinäjoella eläinlääkäri suositteli jotain toisenkin merkkistä lisäravinnetta, mutta en ostanut sitä vielä koska Nolalla ei ole oireillut lonkat nyt mitenkään. Sinne voi varmaan soittaa ja kysyä, jos haluat tietää nimen :) (puh 064873100) Merja-niminen eläinlääkäri kehui, että hän on luullut ettei hänen oma koiransa pidä juoksemisesta ollenkaan, mutta alettuaan syöttämään tätä lisäravinnetta, koira juoksee kokoajan. On siis ollut niin kipeä, ettei ole juossut. Tehokasta ainetta siis tuntuisi olevan.
Syksyllä Nola oli vähän jäykkä noustessaan makuulta, mutta on ollut parempi cartrophenien jälkeen.

Takajalkoihin on hankala saada lihaksia (ja ne olemassaolevatkin on usein jumissa), kun se "keventää" itseään eikä varaa niin paljon painoa takapäälle. Ensimmäisenä huomasin jotain vikaa olevan, kun Nola juoksi jo pentuna niin kuin jänis. Eli takajalat yhtä aikaa mahaan.

Joku korjatkoon jos sanoin jotain väärin ja toivottavasti tästä oli jotain apua :)

Katariina kirjoitti...

Voi Keijoa! Toivotaan, että kivut pysyisivät poissa, ettei joudu kovin kärsimään. Keijo on vielä niin nuorikin, että harmittava juttu. Meilläkin on kaksi koiraa, nuoria vielä, täytyy toivoa ettei mitään tällaista tule. Tsemppiä ja rapsutuksia!

ANNAO kirjoitti...

Voi ei :(
Tsemppiä sinne! Voi kun löytyisi jokin apu Keijolle, olisikohan kantasolutuksesta tähän apua?
Monia jalkavaivoja sillä on saadettu hoidettua, pystyisiköhän tuotakin, suomessa ei taida olla kuin yksi ell joka tätä tekee, voin antaa hänen s.postiosoitteen jos haluat.

Valokin värsyjä kirjoitti...

Voi Keijo raukkaa! sillä on ihan surulliset silmätkin. Toivottavasti jotain helpotusta löytyisi. On raastavaa katsella rakkaan eläimensä kärsimystä. Tsemppiä sinne, toivotaan parempia päiviä Keijolle.

Päivi kirjoitti...

Hei!

Terkut Keijolle! Toivottavasti apu löytyy! Minulla ei ole kokemusta lonkkavikaisista koirista. Mutta kun oma koirani oli tosi sairas muutama vuosi sitten niin käytimme koiraamme Helsingin yliopistollisessa eläinsairaalassa siellä oli tosi osaava ja ihana henkilökunta.

Sirkka kirjoitti...

OI ennenkuin luin kirjoitustasi, niin katsoessani Keijoa teki mieleni ottaa poskista hellästi kiinni ja sanoa rakas!
Oi kuinka on raskasta kuultavaa, koirille kun tulee ne aivan samat vaivat kuin meille ihmisillekin, mutta kun eläimet ovat niiin rakkaita ja tärkeitä kuin olla ja voi, niin on se vaan niin surullista, mutta toivon sydämestäni, että kaikki kuitenkin kääntyisi parhain päin tai siis että Keijo ei ainakaan kärsisi ja saisi mahdollisen parhaan avun lääkityksestä..

Halit Keijolle ja teille myös jaksamista ja kärsivällisyyttä voimia ja uskoa parempaan päin!

Sirkka kirjoitti...

siis korjaan tätä minun kirjoitustani..en suinkaan tarkoita etteikö Keijo olisi rakas edelleen..voi minua hassua, anna anteeksi hömpälle.

Lumo kirjoitti...

Keijo-parka. Toivottavasti hoito helpottaa oloa.

Krisse kirjoitti...

Voi Keijoa. Meillä ollut kolme bokseria..yhdellä petti munuaiset 3 vuotiaana..toiselle tuli aivokasvain 11vuotiaana ja kolmannella paha epilepsia.
Se on niin surullista kun koirat sairastuu. Toivotaan Keijolle suht kivutonta loppuelämää....
Ihanan näköinen hauveli...meidän bokserit oli tiikeriboksereita ja yksi valkoinen....
Rapsutukset Keijolle...

Tiina kirjoitti...

Heippa vaan!
Meillä on 7-vuotias collie-tyttö Ronja. Hänellä todettiin nivelrikko syksyllä -10.Koira nilkutti välillä kovastikin.Eläinlääkäriltä saatiin cartrophen-piikit kotiin jotka pistin neljänä perjaina peräkkäin ja kuinka ollak-kaan Ronja juoksee ja nauraa tyytyväisenä:)Sen lisäksi annan joka päivä Seraquin tabletin(se kuulema voitelee nivelet). Näillä nyt mennään toivottavasti pitkään. Varmasti Keijo saa avun. Nykypäivänä onneksi on koirille hyvät lääkkeet. Jaksamisia myös sinulle.
Kevät terveisin Tiina ja Ronja

Anonyymi kirjoitti...

Olin eilen trimmaamassa omaa koiraani ja trimmaajan kanssa tuli jotain puhetta koirien nivelrikosta. Hän kertoi, että hänen yhdellä asiakkaalla on koira jolla on todella paha nivelrikko. Kotona ollessaan koira käveli jatkuvasti pientä ympyrää eikä pystynyt olla hetkeäkään paikoillaan, koska niveliä särki. Hän oli käyttänyt koiraa ell täällä meilläpäin. Tämä ell on todella hyvä ja pitkän uran tehnyt lääkäri. Nyt on kuulemma markkinoille tullut lääke, jota otetaan kerran kuukaudessa ja puolen vuoden kohdalla pidetään kuukauden tauko. Tätä lääkettä kun koira oli saanut, oli kipu hävinnyt tyystin ja koira on pystynyt elämään täysin normaalia elämää. Voin ottaa selville tämän lääkkeen nimen, jos haluat!

Kovasti voimia sinne!

-Jenni-

Anonyymi kirjoitti...

Lisän vielä edelliseen, että tämä lääke on pelastanut monet vanhat koirat lopetuspiikiltä, joten jotain tämäkin kertoo sen tehosta! Yritin jo soittaa trimmaajalle ja kysellä lääkkeen nimeä, mutta hän ei muistanut sitä. Trimmaaja lupasi yrittää tavoittaa asiakastaan, jotta lääkkeen nimi selviäisi. Olen yhteydessä, kun lääkkeen nimi on selvillä.

-Jenni-

Anonyymi kirjoitti...

Ja minä täällä taas :) Eli lääkkeen nimi on Trocoxil. Tämä pitää syödä pääruuan mukana, jotta sen vaikutus koiraan on mahdollisimman hyvä. Mitä pienemmän ruokamäärän kanssa sen ottaa sitä pienempi/heikempi on vaikutus. Ja tosiaan vain kerran kuukaudessa yksi tabletti.

Kysy ihmeessä ell:ltä tätä lääkettä. Se on oikeasti pelastanut monia koiria viimeiseltä matkalta.
Tuuhan raportoimaan miten koiran vointi etenee ja oletteko lääkettä testannu.

-Jenni-

Pakkasakka kirjoitti...

JENNI - olet ihana :) Kiitos näistä vastauksista. Lähdenpä heti selvittelemään netistä tuota lääkettä. jos löytyisi lisätietoa. Tänään on Keijon neljäs piikkipäivä ja lääkäri varataan ensi viikolle. Lääkäriltähän toki saa varmasti vastauksia ensi viikolla, mutta ell oli jo heti ekana käyntikertana alkanut puhumaan leikkauksesta, joten se vähän pelästytti. Kerron, kun tiedetään enemmän. Onneksi Keijo on vahva ja pirteä poika, oikea äitin Mussukka :)